You are currently viewing ЕЛЕКТРИЧЕСКО ПОДОТО ОТОПЛЕНИЕ НА КЪЩАТА 100М2

ЕЛЕКТРИЧЕСКО ПОДОТО ОТОПЛЕНИЕ НА КЪЩАТА 100М2

Планирате ли да построите своя собствена къща и избирате ли правилното решение? Това също е време, когато правите точни изчисления и проверявате кои системи са по-рентабилни. Искате ли да знаете каква точно е цената на електрическото подово отопление  на 100 м2 от къщата? Ще ви кажем всичко, което трябва да знаете.

Какви фактори влияят върху цената на електрическото отопление на къща от 100 м2

Размерът на всяка стая е важен при изчисляване на разходите за монтаж, но не е единственият фактор, който трябва да се вземе предвид. Параметрите и вида на отоплителните фолиа влияят колко ще ви струват 100 м2 подово електрическо отопление в крайна сметка. Ако е необходимо, можете да изберете и ширините на нагревателните фолиа, както и номиналната мощност. Това се отразява в оразмеряването на главния прекъсвач.

Размерът на сметките за ток зависи основно от конструкцията и техническото състояние на сградата.

Повече енергия се изразходва за отопление на високи помещения с голям брой прозорци, от друга страна, именно в такива помещения електрическото отопление с фолио се оказва по-ефективно. Традиционното конвективно отопление причинява натрупване на топъл въздух под тавана, докато студен на пода.

Непосредствено след включване отоплителните фолиа  загряват равномерно всички предмети в помещението, включително хората, а след това връщат натрупаната топлина към стените, подовете и таваните.

2 сертигфикациии

Как да оптимизираме разходите за електрическо отопление на къща от 100 м2?

Отоплението на вашия дом с електрически нагревателни рогозки и отоплителни фолиа ще бъде ефективно и енергийно ефективно само ако обърнете внимание на правилния дизайн и изпълнение на инсталацията. На първо място нагласете размера на отоплителната подложка и нагревателното фолио спрямо размера на помещението. Можете да поставите нагревателното фолио под ламиниран паркет, дърво, под замазка или гипсокартон на стени, тавани. Отоплителната подложка се монтира само на пода и директно под плочките.

За по-големи бани можете да изберете нагревателни рогозки за площ до 12 м2, готови за самостоятелно сглобяване, без да е необходимо да модифицирате нагревателните кабели. За по-малки бани се предлагат изтривалки от 2-6 м2.

При електрическо подово отопление на къща от 100 м2 разходите зависят и от начина на монтаж на отоплителни фолиа и рогозки. Правилната изолация ще предотврати ненужните топлинни загуби.

3 монтирано фолио

Спестете, докато другите плащат все повече и повече. Заложете на фотоволтаиците и не се притеснявайте за цените на тока!

4 фотоволтаици

Електрическото инфрачервено отопление се счита за икономично главно поради ниските разходи за монтаж, както и нулевите разходи за поддръжка и ремонт. Какво ще кажете за оперативните разходи? Разбира се, те зависят от текущите цени на електроенергията.

Цените на енергията се покачват, така че си струва да помислим дали това е подходящото време за инвестиране в слънчева енергия. Можете също да използвате електричеството, произведено от фотоволтаичните панели, за захранване на електрическо подово отопление. Вие ще се погрижите за вашия бюджет и в същото време за околната среда! Комбинацията от фотоволтаици и електрическо подово отопление е безопасна система без поддръжка и нулеви емисии.

Изберете модерно електрическо отопление за дома и благодарение на интелигентните термостати и фотоволтаиците поддържайте сметките си за ток под контрол!

Искате ли да инсталирате отоплителни фолиа HeatDecor. Свържете се с нас!

Вашият коментар