Баня със отоплителна мрежа

Отоплителна мрежа под плочките

Отоплителна мрежа под плочки  е най -често използваното електрическо подово отопление в бани, тоалетни, коридори или кухни. Ние използваме отоплителни рогозки на места, където искаме да постигнем ефекта на топъл под или отоплителен комфорт в стаята. Отоплителната технология, базирана на резистентно нагряване, е известна от много години. Той е много популярен поради дългия живот на отоплителната система, достъпната цена и лесния монтаж.

Как да монтирате нагревателна мрежа под плочките

Електрическите отоплителни мрежи се монтират директно върху бетонна замазка, OSB / MFP плоскости, шперплат или върху топлоизолация от готови XPS плочи, покрити с лепило. Монтажът на самата мрежа е много прост, тъй като мрежата от стъклени влакна, върху която са монтирани нагревателните кабели, е самозалепваща се, което позволява нагревателната постелка да бъде лесно залепена към основата. Нагревателната мрежа може да бъде поставена във всяка посока чрез рязане на мрежата от стъклени влакна. Използваме напълно гъвкави лепила за лепене на отоплителни рогозки и плочки.

Подовото отопление се управлява от електронен термостат, който контролира температурата на въздуха в помещението и температурата на пода, създавайки цялостна отоплителна система, която не изисква поддръжка.

СХЕМА НА ПОЛОЖЕНИЕ НА HEAT DECOR ПОД ПЛОЧКИТЕ

Отоплителна мрежа под плочките
  1. Керамични, порцеланови и каменни плочки

Подовото покритие, изпълняващо функционални и декоративни функции с подходящи параметри против приплъзване и устойчивост на износване.

  1. Гъвкаво лепило за глазура

Материал за лепене на подови настилки и нагревателни рогозки, изпълняващ свързващите, здрави и еластични функции. Типът гъвкаво лепило се избира според подовата настилка. Лепилата от клас C2S1 се използват за подово отопление.

  1. Сензор за подова температура в защитната тръба

Това е аксесоар към термостата, който контролира и контролира температурата на пода. Сензорът за температурата на пода е поставен в защитен тръбопровод, който се вкарва в разреза на пода с височина, равна на ширината на тръбопровода. Тръбопроводът върви успоредно на нагревателните кабели. Краят на тръбата е защитен с щепсел, който предотвратява проникването на лепило в сензора.

  1. Heat Decor ® отоплителна мрежа

Електрическата отоплителна мрежа е основният топлоносител при подово отопление. Отоплителната мрежа е свързана към стаен термостат или терморегулатор, оборудван с външен сензор за подова температура. Нагревателната мрежа трябва да бъде заземена и да има устройство за остатъчен ток във веригата си, за да се гарантира безопасността на отоплителната инсталация.

  1. Топлоизолация на пода (по избор)

Топлоизолацията на пода е много важен елемент от работата на цялата отоплителна система. Качеството и дебелината на топлоизолацията влияят пряко върху експлоатационните разходи и скоростта на работа на цялата отоплителна система. За топлоизолация на системата за подово отопление върху бетонна замазка използваме готови XPS плочи, покрити с лепило. XPS плоскостите трябва да имат якост на натиск от мин. 300kPa. което гарантира подходящата носеща способност на цялата отоплителна система. Въпреки това, не винаги е възможно да се използва допълнителна изолация поради ограничената височина за подово отопление.

  1. Гъвкаво лепило за глазура

Материалът за залепване на нагревателната постелка, изпълняващ свързващите, здрави и еластични функции. Лепилата от клас C2S1 се използват за подово отопление.

  1. Подова замазка, OSB / MFP плоскости, шперплат.

Това е носещ структурен подов елемент, върху който се поставя отоплителната постелка. Подът може да бъде бетонна основа, дървена конструкция или конструкция от OSB / MFP плоскости или шперплат, отговарящи на стандартите за носеща способност и строителни конструкции.

Отоплителна мрежа - колко повърхности трябва да покрива?

Монтираме отоплителната мрежа под плочките по цялата повърхност на помещението , с изключение на места, предназначени за постоянен монтаж, като вана, душ кабина, кухненско обзавеждане, вградени гардероби с дървени подове и други мебели или устройства, които се прилепват директно до пода и не се поставят на крака, които позволяват свободно отделяне на топлина.

Отоплителна мрежа под плочките
  1. отоплителна постелка
  2. Сензор за подова температура
  3. Термостат

А. Датчикът за температурата на пода е поставен между нагревателните кабели.
Б. Промяната на посоката на нагревателната постелка включва изрязване на основната мрежа.
В. Поддържане на безопасно разстояние между отоплителната постелка и неподвижните сгради.
Г. Поддържане на безопасно разстояние между нагревателната постелка и фитингите за баня.
Д. Поддържане на безопасно разстояние от стените.
F. Поддържане на безопасно разстояние между нагревателните кабе

Отоплителна мрежа под плочките

Отоплителните рогозки в повечето случаи се използват като поддържащо отопление или като комфортно отопление за топъл под . Оптималното покритие на помещението с отоплителна постелка като първична отоплителна система е приблизително 80% от цялата повърхност . Такова покритие с нагревателна постелка позволява равномерно разпределение на температурата в цялата стая.

По -малко покритие на отоплителната постелка се допуска в сгради и помещения с много добра топлоизолация, където потреблението на топлина е ниско. Предлагаме обаче да поставите отоплителната подложка върху цялата повърхност на помещението, дори в сгради и помещения с много малко потребление на топлина. Равна нагревателна повърхност е по -удобна за използване. Ходенето по равномерно топъл под е по -приятно и удобно. Ако подът е неравномерно покрит с нагревателна постелка, може да има места, където ще изпитваме дискомфорт при ходене поради разлики в температурите на пода.

В случай на нови жилища, алтернатива на отоплителната постелка може да бъде нагревателно фолио под замазка. Прочетете за това, което прави постелката и нагревателното фолио различни .

Температурата на пода при подово отопление не трябва да надвишава следните температури:

– 28 ° C в помещения като хол, кухня, стаи и коридор

– 34 ° C в санитарни помещения като баня и тоалетна

Предимства на подово отопление с отоплителни мрежи под плочките

 директно отопление.

 повреда  безплатна отоплителна система.

 бърз и лесен монтаж.

– приятно топъл под.

 безопасност при употреба.

– възможността за оформяне на нагревателна постелка в специфична нагревателна повърхност и модел.

 директно отопление директно в стаята.

– прецизен контрол на температурата в помещението и пода.

– възможност за отопление на избрани помещения в предпочитано време.

– няма нужда от ежегодно обслужване на отоплителната система и без допълнителни разходи.

– няма стърчащи нагреватели по стените.

– отоплителната система намалява конвекцията, което има положителен ефект върху хората с алергични проблеми.

– възможност за дистанционен контрол на температурата

– без емисии на CO 2 .

Проверете отоплителните рогозки, на които сме производител – посетете магазина . Предлагаме 25-годишна гаранция!

Вашият коментар