You are currently viewing Heat Decor отоплителен филм под панелите

Heat Decor отоплителен филм под панелите

Подовото отопление  с инфрачервенотоплителен филм директно под подовите панели в момента е най -популярната електрическа отоплителна система в жилищното строителство. Голямата популярност на тази отоплителна система се дължи на разумните експлоатационни разходи на отоплителните филми и малките инвестиционни разходи във връзка с други отоплителни системи

Подови настилки от ламинирани панелие най -често избираният довършителен материал, използван в хола, кухнята, спалнята, стаята или офиса. Характеризира се с ниска изкупна цена, много широка гама от цветове и много лесен монтаж. Ламинираните панели също са чудесна облицовка за подово отопление с нагревателни фолиа. Подовите панели, използвани за подово отопление с отоплителни фолиа, са монтирани в плаваща система с т. Нар. Брава. Монтирането на подовите панели в плаваща система позволява много прецизно монтиране на нагревателното фолио на практически цялата повърхност на помещението, създавайки повърхностно отопление. Такова покритие на нагревателното фолио позволява равномерно разпределение на температурата в помещението и отоплителни работи при ниски температури, което се превръща в комфорт при използване и стабилна температура на пода

начална страница с лого

нфрачервено отопление

Подовото отопление с отоплителни фолиа Heor Decor се класифицира като инфрачервени отоплителни системи  благодарение на уникалната графитна структура на нагревателното фолио. Излъчената топлина от нагревателното фолио загрява пода, стените, тавана, предмети и хора в стаята. Инфрачервените отопляеми обекти отдават топлината си на въздуха. Тази форма на отопление има положителен ефект върху вътрешния климат в помещението и намалява усещането за сух въздух и конвекция. Директното разположение на нагревателното фолио под подовите панели в подовото отопление означава, че топлината се вкарва в помещението по директен начин, съкращавайки времето за отопление на помещението и подово отопление.

Heat Decor отоплителен филм под панелите 3

Системата за подово отопление не изисква поддръжка,  тъй като се управлява от електронни стайни термостати. Отоплителните филми са обхванати от дългосрочна гаранция, която осигурява безпроблемна работа на отоплителната система в продължение на много години.

ПОДНО ОТОПЛЕНИЕ ЗА ДОМ И АПАРТАМЕНТ

Подовото отопление с отоплителни фолиа може да се  използва като основен източник за отопление на помещения, както и допълнително   отопление, осигуряващо комфорта на топъл под. Цялата отоплителна система е много лесна за инсталиране и може да се използва на всеки етап от ремонт или в новопроектирани сгради.

Отоплително фолио за офиса и работното място

Нагревателното фолио под панелите може успешно да се използва в офиси. Производителите на подови панели предлагат подови панели с високи параметри на устойчивост на износване AC5 и по -високи. Ние  може  лесно  отделни подходящи нагревателни зони в нашия офис  , използващи електронни термостати и Програмата на отоплителната система за оптимално офис работа. Финансовите разходи за системи за подово отопление с отоплителни фолиа са малки и ние също ставаме независими от нашия доставчик на топлина, регулирайки топлината в съответствие с нашите нужди.

Отоплително фолио под панелите по цялата повърхност на помещението

Отоплителното фолио под подовите панели се монтира върху цялата повърхност на помещението, с изключение на фиксираната вградена зона, като вградени гардероби, скринове или други мебели или устройства, които се прилепват директно към пода и не се поддържат на крака, които позволяват на топлината да излиза свободно. Струва си да се има предвид, че твърде високата температура на пода, постигната  по-енергоемките системи, отколкото нагревателните фолиа, вместо да подобри благосъстоянието ни, причинява дискомфорт при използване.

Подовото отопление трябва да работи при температури, равни и по -ниски от:

 

– 28  0  C в стаи като хол, кухня, стаи, коридор.

– 34  0  C в санитарни помещения, като баня и тоалетна.

По -малко покритие на нагревателния филм е позволено  в сгради с много добра топлоизолация, където потреблението на топлина е ниско и използваните отоплителни филми са с ниска мощност, например 60W / m2. Предлагаме обаче нагревателното фолио да се монтира върху цялата повърхност на помещението, дори в сгради с много ниско потребление на топлина, тъй като равномерната нагревателна повърхност е по -удобна за използване.

Ходенето по равномерно топъл под е по -приятно и удобно. В случай на неравномерно покритие на нагревателното фолио, може да има места, където ще изпитваме дискомфорт при ходене поради разлики в температурите на пода. В допълнение, равномерното покритие на нагревателното фолио при подово отопление кара пода да се затопли в равнина, което влияе върху равномерната работа на подовата настилка, увеличавайки нейния живот.

КОМФОРТ НА ТОПЛИЯ ПОД

Допълнителното отопление, което е насочено главно към осигуряване на комфорта на топъл под, е идеално приложение за отоплителни фолиа с ниска мощност. С ниски разходи за инсталиране и използване ние получаваме по -голям комфорт, например в комуникационни маршрути като коридори или вестибюли, както и в мазето, таванското помещение, гаража или под вестибюла и на други места, където искаме да затоплим стаята и ефектът на топъл под.

Ефектът на топъл под е особено желателен в детските стаикъдето децата ни прекарват времето си, играейки на пода. Използването на нагревателно фолио под подовите панели в детските стаи със сигурност ще направи играта на нашите деца по -приятна и полезна за тяхното здраве. Нагревателните фолиа не генерират електромагнитно поле и далечното инфрачервено лъчение, излъчвано от тях, е известно на всички нас: кара ни да усещаме топлината по кожата си, когато излизаме навън в хладен, но безветрен и слънчев ден. Той е естествена част от слънчевата радиация. Когато едно малко дете играе на топъл под, родителите са свободни от притеснения, че бебето им ще настине или настине. В допълнение, филмите Heat Decor отговарят на високия IPX7 стандарт за водоустойчивост и в случай на заливане на пода с вода … подът просто ще изсъхне по -бързо благодарение на нагревателните филми! 

 

Ефектът на топъл под е желателен особено в детските стаи, където нашите най -малки деца прекарват времето си в игра на пода. Използването на нагревателно фолио под подовите панели в детските стаи със сигурност ще направи забавлението на децата ни по -приятно и родителите няма да се притесняват, че детето им ще настине или настине.

podowo otoplenie v spalnqta
Свързване

Оптималното покритие на помещение с отоплително фолио като основна отоплителна система е прибл. 80%. цялата площ. Такова покритие на нагревателното фолио позволява равномерно разпределение на температурата в помещението и отоплителните работи при ниски температури.

Повечето производители на подови панели посочват в техническите листове на продукта, че  максималната работна температура на подовия панел е около 28  0  C.  Намаляването на покритието на подово отопление в помещението ще увеличи работната температура на пода, което ще доведе до надвишаване на максималните полезни параметри на панелите, както и намаляване на комфорта при използване, тъй като температурата на пода е твърде висока.

1do2 16 HD003

Как да монтираме отоплителното фолио под паркета

Основната система за подово отопление с нагревателни фолиа под панелите се състои от нагревателно фолио, изолационна подложка, фолио за пароизолация, съединители за отоплително фолио,

Има два вида монтаж на нагревателно фолио под подови панели.

 1. Монтаж на отоплителното фолио в сухи помещения.
 2. Монтаж на отоплителното фолио във влажни помещения.

Сухите помещения ще се състоят от такива помещения като хол, спалня, офис помещения, коридори и други помещения, където няма влага. Монтирането на отоплителното фолио в помещения с повишена влажност са предимно бани, тоалетни, кухни и други помещения, където може да има влага.

1. Монтаж на отоплителното фолио под подовите панели – сухи помещения.

Методът за монтиране на нагревателното фолио под подовите панели в сухо помещение заедно с основните материали за монтаж е представен в наслоената диаграма.

Heat Decor отоплителен филм под панелите
Heat Decor отоплителен филм под панелите

Всеки от използваните материали изпълнява своята функция в цялата отоплителна система.

 

 1. Довършване на подови панели.

Най -горното подово покритие с декоративна и функционална функция, която отговаря на съответните стандарти за устойчивост на износване. Отоплителната система използва предимно ламинирани панели и дървени сандвич дъски, монтирани в плаваща форма върху така наречената брава.

 1. Парозащитно фолио.

Пароизолиращо фолио от LDPE, с дебелина 0,2 мм, предпазва нагревателното фолио от механични повреди в резултат на процеса на триене по време на свиване и разширяване на подовите панели. Парозащитното фолио също предпазва отоплителната система от случайни събития като заливане с вода или други вещества в течна форма.

 1. Heat Decor нагревателен филм.

Инфрачервеният отоплителен филм Heat Decor е основният топлоносител при подово отопление. Нагревателното фолио е свързано към електрическите проводници с монтажни съединители и след това е свързано към стайния термостат, оборудван с вграден сензор за температура на въздуха и външен сензор за температура на пода. Отоплителното фолио, монтирано директно под подовите панели в сухи помещения, не изисква заземяване.

 1. Топлоизолационна подложка за декор.

Изолационната постелка служи като топлоизолация, тъй като нагревателното фолио отделя топлина в две посоки. В допълнение, изолационната постелка компенсира неравностите в пода и действа като акустична изолация. Изолационната подложка Heat Decor също играе много важна роля като субстрат за нагревателното фолио, в което скриваме крепежните елементи на нагревателното фолио, като например монтажни съединители със самовулканизираща лента. Също така правим разфасовки в изолационната постелка, в която водим електрическите проводници, захранващи нагревателното фолио.

 1. Парозащитно фолио.

Парозащитно фолио с дебелина 0,2 мм предпазва отоплителната система и подовите панели от влиянието на влагата. Равномерната пароизолационна повърхност предпазва нагревателното фолио и подовите панели срещу възможния процес на влага, произтичаща от капилярния лъч в резултат на неправилно направена изолация на основата, стените или замазката, както и в резултат на горски инциденти, като например наводняване с вода.

 1. Под (бетонна замазка, OSB / MFP плоскости)

Подът е носещ конструктивен елемент, върху който са положени всички слоеве на отоплителната система. Подът може да бъде бетонна основа, дървена конструкция или конструкция от OSB или MFP плоскости, отговарящи на стандартите за носеща способност и строителни конструкции.

Предимства на подово отопление с фолио под панели

 • Ниски експлоатационни разходи.
 • Ниски инвестиционни разходи в сравнение с други отоплителни инсталации.
 • Безопасна отоплителна система.
 • Безопасност при употреба
 • Бърз и лесен монтаж на нагревателното фолио под подовите панели.
 • Равномерно разпределение на температурата в помещението.
 • Повърхностно отопление, работещо при ниски температури.
 • Бърз ефект на нагряване и ниска загуба на енергия.
 • Приятно топъл под.
 • Директно отопление към стаята.
 • Възможност за отопление на избрани помещения в предпочитано време и при различни температури.
 • Прецизен контрол на стайната температура и температурата на пода.
 • Няма нужда от ежегодно обслужване на отоплителната система и няма допълнителни разходи.
 • Няма риск от експлозия или въглероден диоксид.
 • След настройване на стайната температура отоплителната система не се нуждае от поддръжка.
 • Без смущения в пода. Няма нужда да забивате пода, защото нагревателното фолио под панелите може да се монтира на съществуващия под.
 • Нагревателното фолио под панелите може да се използва като първичен източник на топлина или допълнително отопление.
 • Нагревателното фолио под панелите може да се използва като първичен източник на топлина или допълнително отопление.
 • Нагревателното фолио под панелите може да се използва като първичен източник на топлина или допълнително отопление.
 • Възможност за интегриране на нагревателното фолио със слънчеви фотоволтаични и вятърни системи, които произвеждат електричество, и за балансиране на експлоатационните разходи.
 • Възможност за инсталиране на отоплително фолио на всеки етап от ремонта или в новопроектирани сгради.
 • Спестяване на място, тъй като няма нужда да отделяте отделно помещение за котелно помещение.
 • Няма стърчащи нагреватели по стените.
 • Няма нужда да се изгражда комин.
 • Няма нужда да извършвате допълнителни земни и строителни работи, свързани с газовото свързване.
 • Инфрачервеното отопление има положителен ефект върху имунната система.
 • Инфрачервеното отопление намалява конвекцията, което има положителен ефект върху хората с алергични проблеми.
 • Отоплителната система намалява усещането за сух въздух и има положителен ефект върху климата в помещението.
 • Възможност за дистанционен контрол на температурата.
 • Няма емисии на CO2

 

Вашият коментар