Отоплителна мрежа - принцип на действие, видове, приложения

Mata grzewcza Heat Decor opis zasada dziaC582ania rodzaje zastososwania.jpgHeat Decor

Отоплителни мрежи са изработени от ултратънък електрически нагревателен кабел, монтиран върху самозалепваща се мрежа от стъклени влакна, използвана в т.нар. podłogówce или електрическо подово отопление. Принципът на действие на нагревателната мрежа очевидно е прост – волфрамов нагревателен кабел преобразува електричеството в топлина, която загрява непосредствената околност на постелката. Дяволът е в детайлите. Нагревателната мрежа е вградена в еластично лепило или в тънкослойна замазка. По-специално, еластичното лепило често създава хетерогенна среда, което означава, че постелката се нагрява неравномерно, което има ерозивен ефект върху експлоатационния й живот поради топло прегряване и напрежения. 

Нагревателните мрежи с HD-мат се отличават с най -висока издръжливост благодарение на конструкцията си и използването на външна изолация от висок клас, изработена от FEP (тефлон). Те издържат на точково прегряване, достигащо 200 ° C. Дизайнът на самия кабел, който се състои не от един, а от много волфрамово-никелови проводници, също допринася за по-дългия живот на нашите отоплителни мрежи, както и за безопасна и безпроблемна работа .

Отоплителни мрежи

Конструкцията на нагревателната мрежа  HD-mat прави нагревателния кабел леко плосък и много тънък, диаметърът му е 2 × 3 мм, което позволява монтирането на нагревателната постелка на места, където имаме ограничени възможности за височина на пода. Свръхтънкият дизайн на нагревателната подложка HD-mat също намалява консумацията на лепило или саморазливна маса, което намалява разходите за монтаж. Нагревателната постелка HD-mat е самозалепваща се, което улеснява инсталирането на отоплителната система. Нагревателните кабели, вградени в мрежа от стъклени влакна, са много гъвкави и еластични, с ограничена памет за деформация.

Heat Decor - Инфрачервено отопление 7

Отоплителната мрежа е предназначена за директно отопление на помещения под керамични, порцеланови и каменни плочки. Както споменахме в началото, монтажът на отоплителната мрежа се извършва с гъвкаво лепило или саморазливна маса, подходяща за подово отопление. 

Подложките за подово отопление могат да се използват като основен източник за отопление на помещението, както и като допълнително  отопление, осигуряващо комфорта на топъл под . Цялата отоплителна система е много лесна за инсталиране и може да се използва на всеки етап от ремонт или в новопроектирани сгради.

Недостатъците на отоплителната постелка

Нагревателната постелка кара някои хора да се притесняват от електромагнитното поле.

Пречи ли на електрическите устройства? Не.

 Безопасно ли е за хора с пейсмейкър? Да. 

И така, какво може да бъде реален недостатък на нагревателната мрежа?

На първо място, нискокачествена постелка в случай на повреда ще ни изложи на разходите, свързани с необходимостта от фалшифициране на пода. Ремонтите могат да се извършват на места, като се отстранява само плочата над счупения кабел, но това все още е проблем и цена, също зависи от цената и наличността на сменяеми плочи. Освен това ремонтираната постелка няма същата ефективност и съществува по -голям риск от повтаряща се повреда на мястото на ремонта.

Начин за справяне с този недостатък? Отоплителна подложка с изолация от тефлон с многожичен волфрамово-никелов кабел. Неговата повишена устойчивост на температурни разлики в постелката (напрежения) и максималната температура означават, че веднъж поставена – тя ще ни служи много десетилетия. В Heat Decor предоставяме 25-годишна гаранция като производител на отоплителни постелки с HD-мат .

Нагревателна мрежа - принцип на работа

Както споменахме във въведението, основният топлоносител в отоплителните мрежи Heat Decor е нагревателен кабел, направен по технологията на оплетка на волфрамово-никелови проводници . Топлината се генерира в резултат на електрическото съпротивление, генерирано върху волфрамово-никеловите проводници на нагревателния кабел. Генерираната енергия се прехвърля в равнината на пода, затопляйки помещението.

Видове отоплителни мрежи Heat Decor

Отоплителните мрежи Heat Decor са фабрично монтирани според размера на помещението. Няма нужда да ги режете. Единственото, което различава отделните рогозки, е повърхността, а в комплектите – и термостатът.

 • Захранване: номинално напрежение AC: 230 V
 • Външен клас на изолация: FEP изолация на отоплителното ядро (тефлон), външна изолация на FEP (тефлон)
 • Конструкция на отоплителното ядро: многожична структура
 • Отоплителна мощност: 150 W / m 2
 • Площ на отоплителната подложка: от 1 м 2 до 12 м 2

Можете да разберете точните спецификации за всеки размер на отоплителната мрежа тук .

Видове отоплителни мрежи Heat Decor

Поради своята конструкция, отоплителните мрежи имат много приложения за отопление. Възможности за използване на отоплителната мрежа по предназначение и отоплителна система.

ogrzewanie na podczerwieC584 1 mata
 1. Отопление на жилища и апартаменти, отопление на индустриални зали, отопление на складове, офисно отопление, детско отопление, училищно отопление, болнично отопление, парно отопление, отопление на търговски магазини, отопление на църква, отопление на контейнери, отопление на лодки.
 • Отоплителни системи

– подово отопление под плочки, керамика, каменни изделия

– отопление на работни станции

– отоплителни платформи

– нагревателни плочи

– отоплителни платформи

 • Предимства на нагревателната мрежа

 директно отопление под плочките.

 повреда  безплатна отоплителна система

 бърз и лесен монтаж

 безопасност при употреба

 директно отопление директно в стаята

– прецизен контрол на температурата в помещението и пода

– възможност за отопление на избрани помещения в предпочитаното време

– приятно топъл под

– няма нужда от ежегодно обслужване на отоплителната система и без допълнителни разходи

– няма риск от експлозия и дим

– възможността за интегриране на отоплителни рогозки със слънчеви фотоволтаични и вятърни системи, генериращи електроенергия, и балансиране на експлоатационните разходи

– широки възможности за използване на подови настилки при подово отопление

– спестяване на място, тъй като няма нужда да отделяте котелното помещение отделно

– няма нужда от комин за отработени газове

– няма нужда да се извършват допълнителни земни и строителни работи, свързани с газовото свързване

– стаята може да е свободна от радиатори, стърчащи от стените

– отоплителната система намалява конвекцията, което има положителен ефект върху хората с алергични проблеми

– възможност за дистанционен контрол на температурата

– нулеви емисии: няма емисии на CO 2

ogrzewanie na podczerwieC584 3 mata scaled
 1. Индустриално отопление, отопление в производствени процеси, отопление в селскостопанско производство, отопление в животновъдство, отопление на заводи. 
 • Отоплителни системи

– отоплителни камери

– отоплителни канали

– отоплителни тунели

– отопляеми маси

– отопляеми плотове

 • Предимства на нагревателната постелка

 тънък нагревателен елемент

 гъвкавост

 възможността за оформяне на нагревателна постелка в специфична нагревателна повърхност и модел.

 различни повърхности на нагревателите

 безопасност при употреба

kakoj teplij pol mozhno stelit pod plitku 4 min
Heat Decor - Инфрачервено отопление 13
Поръчай безплатен проект
е-магазин
Поръчай от е- магазин
images 1