Heat Decor - Инфрачервено отопление 3

Отоплителен филм под замазката и плочките

Подово отопление с отоплителни фолиа Heat Decor под замазка се използва главно в новопроектирани жилищни и офис сгради, промишлени халета или съоръжения, предназначени за основен ремонт. Подовото отопление под замазка е предназначено за непрекъсната работа като основна отоплителна система за отопление на помещения. Нагревателното фолио под замзакаплочките е най -трайното му приложение.

Отоплително фолио в нови жилища и апартаменти

В къщи и апартаменти отоплителното фолио под замазк се монтира във всяка стая, като се започне от хола, кухнята, стаите, коридорите и, разбира се, баните. Нагревателните фолиа в комбинация с анхидритна или циментова замазка образуват нагревателна система за съхранение . В процеса на нагряване на замазката топлината се разпределя равномерно по цялата повърхност на пода, което дава ефект на еднаква нагревателна плоча. Натрупаната топлина се отделя в инерцията на помещението за дълъг период от време . Нагревателното фолио поддържа стабилна температура на пода, осигурявайки комфорт при използване.

Подовото отопление с нагревателно фолио под замазката, за разлика от типичните системи за водно подово отопление, се характеризира с факта, че промяната на температурата в помещението и температурата на пода става за по -кратко време, тъй като нагревателното фолио има голяма нагревателна повърхност и няма загуби при пренос на енергия в сравнение с традиционните отоплителни системи.

ВИЖТЕ КАК РАБОТИ ОТОПЛИТЕЛНОТО фолио

Нагревателното фолио се поставя директно под слитъка, което прави контрола на стайната температура и температурата на самия под много прецизен. Стабилната температура в отопляваното помещение в системата за повърхностно отопление с нагревателно фолио се поддържа чрез електронен термостат, измерващ температурата на въздуха в помещението и температурата на пода, създавайки цялостна система за отопление, която не се нуждае от поддръжка.

Отоплително фолио под замазака и видове подове

Подовото отопление с нагревателно фолио под замазка дава широка гама от възможности за монтаж за различни видове подови настилки. Благодарение на стабилната основа, можем да използваме довършителни материали за подове, залепени за замазката или в плаваща форма . В отоплителната система под замазката можем да използваме керамични плочки, облицовки от камък, залепено дърво, плаващи слоести подове, ламинирани панели, винилови плоскости, подови настилки от килим, PVC подови настилки, подови настилки от смола и други материали, подходящи за подово отопление.

термокамера

Възможността за използване на широка гама от подови довършителни материали дава много възможности за интериорен дизайн и позволява да се направят повече промени в дизайна на етапа на инвестиционно изпълнение, които често са продиктувани от променящите се цени на материалите или вкусовете на потребителите.

Терморегулатор във баня

Специалното нагревателно фолио под замазка HD-EPL се характеризира с подсилена структура и по-голяма дебелина, което дава по-голям комфорт по време на монтажа и сигурността, че ще работи безупречно. В резултат на това получаваме отоплителна система без поддръжка в продължение на много десетилетия, а самият отоплителен филм HD-EPL се покрива с 25-годишна гаранция .

Монтаж на нагревателното фолио под замзака

Монтираме нагревателното фолио под замзка по цялата повърхност на помещението , с изключение на места, предназначени за постоянно развитие, като кухненски мебели, вградени гардероби с дървени подове и други мебели или устройства, които се прилепват директно към пода и не са поставени върху крака, които позволяват свободно отделяне на топлина.

Оптималното покритие на помещението с отоплително фолио като основна отоплителна система под замзака е приблизително 80%. Такова покритие на нагревателното фолио позволява равномерно разпределение на температурата в помещението и на пода. Равномерното покриване на повърхността на помещението с нагревателно фолио кара подовото отопление да работи при ниски температури .

Повечето производители на подови настилки от дърво, ламинат и винилови подове посочват в техническите спецификации на продукта, че максималната работна температура на дървен под е приблизително 28 0 C. Намаляването на покритието на подово отопление в помещението ще увеличи работната температура на на пода, което може да доведе до превишаване на максималните параметри на функционалните подови настилки, както и до намаляване на комфорта при използване на пода поради прекомерно високата температура на пода. В случай на керамични, порцеланови или каменни плочки, устойчивостта на температурата на тези материали е много по -висока от тази на дървени или ламинирани.

Свързване

Трябва обаче да се помни, че твърде високата температура също влияе неблагоприятно върху работата на самата замазка, причинявайки по -голямо свиване и отпускане на материала.

Ако температурата на пода е твърде висока, това причинява дискомфорт при употреба.

Температурата на пода при подово отопление не трябва да надвишава следните температури:

– 28  0  C в стаи като хол, кухня, стаи, коридор

– 34  0  C в санитарни помещения, като баня и тоалетна.

По -малко покритие на нагревателния филм е позволено в сгради с много добра топлоизолация, където потреблението на топлина е ниско и нагревателните филми, използвани под замазката, са с ниска мощност, например 80W / m2. Предлагаме обаче нагревателното фолио да се монтира върху цялата повърхност на помещението, дори в сгради с много ниско потребление на топлина, тъй като равномерната нагревателна повърхност е по -удобна за използване. Ходенето по равномерно топъл под е по -приятно и удобно. В случай на неравномерно покритие на нагревателния филм, може да има места, където ще изпитваме дискомфорт при ходене поради разлики в температурите на пода. В допълнение, равномерното покритие на нагревателния филм при подово отопление причинява

ТИП ЕКРАНИ, ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ИНФРАЧЕН ПОДОГРЕВ

Важен елемент от подовото отопление е изборът на подходяща замазка, която ще действа като топлопроводник, осигурявайки правилно и непрекъснато сътрудничество с нагревателния филм и конструктивна функция с адекватна здравина.

В жилищното строителство най -популярните замазки, използвани за подово отопление, са  анхидритни замазки и циментови замазки.

Поради много добрите параметри на проводимостта на тялото, анхидритните замазки са по -подходящи за подово отопление от циментовите замазки.

Анхидритната замазка  е саморазливна течна смес, която не изисква разширяване дори при много големи повърхности. Предимството на анхидритната замазка по отношение на циментовата замазка е по-добрите параметри на топлопроводимост и самонивелиращи се свойства, което улеснява и ускорява по-нататъшните довършителни работи. Процесът на изработка на анхидритна замазка е по -къс от циментовата замазка, а самата замазка е направена по -прецизно

Недостатъкът на анхидритната замазка е способността да абсорбира вода,  което означава, че в помещения с висока влажност, като баня, анхидритната замазка трябва да бъде внимателно изолирана срещу влага, като се използват висококачествени материали.

Когато монтирате нагревателния филм под замазката във влажни помещения като баня, препоръчваме да направите традиционна циментова замазка, в други сухи помещения препоръчваме да направите анхидритна замазка.  

ОТОПЛЕНИЕ НА СЪХРАНЕНИЕ И ПРОИЗВОДСТВЕНИ ХАЛИ

Благодарение на много голямата активна нагревателна повърхност на фолиото и широк спектър от топлинни мощности на филма, ние можем да проектираме и произвеждаме система за подово отопление в складови и производствени халета. Конструкцията на нагревателния филм позволява подовото отопление да бъде направено на базата на промишлени или традиционни замазки без риск от наводняване или разпечатване на отоплителната система, причинено от прекомерно натоварване на нагревателния елемент от замазката. В сравнение с нагревателните кабели, които се нагряват с малко напречно сечение и по-висока температура, нагревателният филм е нискотемпературен и равномерно загрява цялата повърхност на замазката . Голямата нагревателна повърхност на филма ускорява процеса на нагряване на замазката и кара равномерното разпределение на температурата в напречното сечение на замазката .

Индустриалните замазки и традиционните циментови замазки имат голям топлинен капацитет, което означава, че нагревателният филм под замазката работи в акумулаторна система. Акумулиращата отоплителна система с нагревателно фолио позволява използването на по -евтино електрозахранване във втората тарифа, намалявайки експлоатационните разходи . Енергията, произведена и съхранявана в замазката по време на нощна работа на отоплителната система в по-евтината тарифа за електроенергия II, се доставя по-късно през деня.

Отоплителното фолио под замазката не изисква обслужване,  както в случая с традиционните системи за отопление на вода. Отоплителните филми са обхванати от дългосрочна гаранция, която осигурява безпроблемна работа на отоплителната система в продължение на много години.

КАК ДА ИНСТАЛИРАТЕ ОТОПЛИТЕЛНИЯ ФИЛМ ПОД ЕКРАНА

Основната система за подово отопление с инфрачервен нагревателен филм под замазката се състои от нагревателно фолио, разпенен полистирол, пароизолационно фолио, съединители за нагревателно фолио, самовулканизираща лента, електрически кабели, мрежа от неръждаема стомана с топло декор, анхидритна или циментова замазка и термостат за управление на отоплението.

Различаваме два вида монтаж на нагревателно фолио под замазката.

 1. Монтаж на отоплителния филм в сухи помещения.
 2. Монтаж на отоплителния филм във влажни помещения.

Сухите помещения ще се състоят от такива помещения като хол, спалня, офис помещения, коридори и други помещения, където няма влага. Монтирането на отоплителното фолио в помещения с повишена влажност са предимно бани, тоалетни, кухни и други помещения, където може да има влага.

1. Монтаж на нагревателния филм под замазката – сухи помещения.

Методът за инсталиране на нагревателния филм под замазката в сухо помещение заедно с основните материали за монтаж е представен в слоистата диаграма.

Всеки от използваните материали изпълнява своята функция в цялата отоплителна система.

 1. Фуга

Материал за насочване на керамични и каменни плочки. Фугата трябва да е гъвкава и устойчива на термична деформация. Разтворът трябва да е устойчив на влага, гъбички и мухъл. Фуги от клас CG2, съдържащи полимерни модификатори, се използват за подово отопление.

 1. Керамични, порцеланови и каменни плочки

Подовото покритие, изпълняващо функционални и декоративни функции с подходящи параметри против приплъзване и устойчивост на износване.

 1. Гъвкаво лепило

Материал за лепене на подови настилки, изпълняващ свързващи, здрави и еластични функции. Типът гъвкаво лепило се избира според подовата настилка. Лепилата от клас C2S1 се използват за подово отопление.

 1. Грундиращ слой

Грундиращият слой е покрита с емулсия грундираща повърхност, използвана за изравняване на абсорбцията на замазката и увеличаване на адхезията на подови настилки, залепени за замазката.

Отоплителен филм под замазката и плочките
 1. Анхидритна или циментова замазка

Основен материал, предназначен за изравняване на подовата настилка преди полагане на подовата настилка. Дебелината на замазката се регулира спрямо проектираните натоварвания, както и вида и дебелината на изолацията, върху която е направена замазката. Препоръчителната минимална дебелина на замазката при жилищно строителство е 5 cm. Методът за разширяване на замазката и нейната подправка трябва да съответства на препоръките на производителя на замазката.

 1. Дебелина на фолиото за пароизолация мин. 0,3 мм

Парозащитното фолио от LDPE с минимална дебелина 0,3 мм е основното покритие, което предпазва цялата система за подово отопление от въздействието на влага и вода. Парозащитното фолио трябва да осигури еднаква повърхност по целия под. Пароизолационното фолио трябва да е устойчиво на механични повреди и да има много добра бариера срещу вода, тъй като върху слоя от това пароизолационно фолио се излива анхидритна или циментова замазка.

 1. Топло декор мрежа от неръждаема стомана

Heat Decor мрежа от неръждаема стомана с дебелина 0,12 мм служи за заземяване на електрическата инсталация с нагревателно фолио. Мрежата от неръждаема стомана е заземена с електрически проводник, свързан към мрежата с монтажен съединител. Препоръчваме да заземите системата за подово отопление с нагревателното фолио, за да увеличите безопасността при използване на цялата отоплителна система. Заземената система за подово отопление трябва да има устройство за остатъчен ток във веригата си, което гарантира безопасността на отоплителната система.

 1. Дебелина на фолиото за пароизолация мин. 0,2 мм

Парозащитно фолио от LDPE с минимална дебелина 0,2 мм предпазва нагревателния филм от механични повреди на нагревателния филм в резултат на процеса на триене по време на свиване и разширяване на мрежата от неръждаема стомана Heat Decor.

 1. Heat Decor нагревателен филм

Инфрачервеният отоплителен филм Heat Decor е основният топлоносител при подово отопление. Нагревателният филм е свързан към електрическите проводници с монтажни съединители и след това е свързан към стайния термостат, оборудван с вграден сензор за температура на въздуха и външен сензор за температурата на пода. Нагревателният филм трябва да бъде заземен и да има устройство за остатъчен ток във веригата си, за да се гарантира безопасността на отоплителната инсталация.

 1. Дебелина на фолиото за пароизолация мин. 0,2 мм

Пароизолационното фолио с дебелина минимум 0,2 мм предпазва отоплителната система от въздействието на влага. Равномерната пароизолационна повърхност предпазва нагревателния филм срещу евентуалния процес на влага, произтичащ от капилярните основи в резултат на неправилно извършена изолация на основата, стените или замазката, както и в резултат на горски инциденти като заливане с вода.

 1. Разширителна лента – ръб

Разширителната лента се използва за отделяне на циментовия слой от замазката от стената, за да се предпази замазката срещу напукване и повдигане, причинено от свиване и разширяване на замазката поради промени в температурата и влажността на замазката. Разширителните профили се използват и за разширяване на замазките. Използвайте дебелината на разширителните фуги и използването на разширителни профили в съответствие с препоръките на производителя на замазката.

 1. Топлоизолация от експандиран полистирол

Подовият полистирол служи като топлоизолация и трябва да има подходяща твърдост, адаптирана към проектираната замазка и последващите подови настилки. Топлоизолацията от пенополистирол е много важен елемент от работата на цялата отоплителна система. Качеството на топлоизолацията влияе пряко върху избора на мощност на отоплителната система и последващите експлоатационни разходи. Изборът на вида полистирол, дебелината и якостта му на натиск се прави от дизайнера на строителната индустрия.

 1. Бетонна замазка

Бетонна замазка, стоманобетонен таван или фундаментна плоча са елементи от носещата конструкция на сградата с направена хидроизолация, съставляваща основата на системата за подово отопление.

Подходящ субстрат за изграждане на система за подово отопление може да бъде и дървена конструкция или конструкция от OSB и MFP плоскости, отговарящи на стандартите за носеща способност и строителни конструкции.

 1.  2. Монтаж на отоплителното фолио под замазката – мокри помещения.

  Методът за монтиране на нагревателния филм под замазката в мокро помещение заедно с основните материали за монтаж е представен в слоистата диаграма.

Всеки от използваните материали изпълнява своята функция в цялата отоплителна система.

 1. Фуга

Материал за насочване на керамични и каменни плочки. Фугата трябва да е гъвкава и устойчива на термична деформация. Разтворът трябва да е устойчив на влага, гъбички и мухъл. Фуги от клас CG2, съдържащи полимерни модификатори, се използват за подово отопление.

 1. Керамични, порцеланови и каменни плочки

Подовото покритие, изпълняващо функционални и декоративни функции с подходящи параметри против приплъзване и устойчивост на износване.

 1. Гъвкаво лепило

Материал за лепене на подови настилки, изпълняващ свързващи, здрави и еластични функции. Типът гъвкаво лепило се избира според подовата настилка. Лепилата от клас C2S1 се използват за подово отопление.

 1. Уплътнителна лента

Уплътняващата лента действа като хидроизолация и се използва в ъглите на стените и в кръстовището на стените с замазката. Уплътняващата лента предпазва замазката и отоплителната система от влага. Най -големи напрежения възникват в ъгловите места на банята и контакта между замазката и стената, поради което използването на лентата предпазва тази повърхност от проникване на вода.

Отоплителен филм под замазката и плочките
 1. Изолация от влага

Хидроизолационна повърхност, нанесена върху цялата повърхност на пода на мокрото помещение. Влагоустойчивата изолация се прави с течно фолио или каучук, продаван като готова еднокомпонентна маса или под формата на двукомпонентен препарат, смесен с вода. Хидроизолационните слоеве трябва да се нанасят върху цялата повърхност непрекъснато, с изключение на празните пространства. Броят на слоевете на нанесената хидроизолация трябва да бъде направен в съответствие с препоръките на производителя на изолация против влага.

 1. Грундиращ слой

Грундиращият слой е покрита с емулсия грундираща повърхност, използвана за изравняване на абсорбцията на замазката и увеличаване на адхезията на подови настилки, залепени за замазката.

 1. Циментова замазка

Основен материал, предназначен за изравняване на подовата настилка преди полагане на подовата настилка. За подово отопление във влажни помещения препоръчваме използването на циментова замазка поради по -ниската водопоглъщаща способност на анхидритна замазка. Дебелината на замазката се регулира спрямо проектираните натоварвания, както и вида и дебелината на изолацията, върху която е направена замазката. Препоръчителната минимална дебелина на замазката при жилищно строителство е 5 cm. Методът за разширяване на замазката и нейната подправка трябва да съответства на препоръките на производителя на замазката.

 1. Дебелина на фолиото за пароизолация мин. 0,3 мм

Парозащитното фолио от LDPE с минимална дебелина 0,3 мм е основното покритие, предпазващо цялата система за подово отопление срещу въздействието на влага и вода. Парозащитното фолио трябва да осигури еднаква повърхност по целия под. Пароизолационното фолио трябва да е устойчиво на механични повреди и да има много добра бариера срещу вода, тъй като върху слоя от това пароизолационно фолио се излива анхидритна или циментова замазка.

 1. Топло декор мрежа от неръждаема стомана

Heat Decor мрежа от неръждаема стомана с дебелина 0,12 мм служи за заземяване на електрическата инсталация с нагревателно фолио. Мрежата от неръждаема стомана е заземена с електрически проводник, свързан към мрежата с монтажен съединител.

Заземяването на системата за подово отопление в мокри помещения с използване на мрежа от неръждаема стомана се изисква от приложимите разпоредби.

Заземената система за подово отопление трябва да има устройство за остатъчен ток във веригата си, което гарантира безопасността на отоплителната система.

 1. Дебелина на фолиото за пароизолация мин. 0,3 мм

Парозащитно фолио от LDPE с минимална дебелина 0,3 мм предпазва нагревателния филм от механични повреди на нагревателния филм в резултат на процеса на триене по време на свиване и разширяване на мрежата от неръждаема стомана Heat Decor.

 1. Heat Decor нагревателен филм

Инфрачервеният отоплителен филм Heat Decor е основният топлоносител при подово отопление. Нагревателният филм е свързан към електрическите проводници с монтажни съединители и след това е свързан към стайния термостат, оборудван с вграден сензор за температура на въздуха и външен сензор за температурата на пода. Нагревателният филм трябва да бъде заземен и да има устройство за остатъчен ток във веригата си, за да се гарантира безопасността на отоплителната инсталация.

 1. Дебелина на фолиото за пароизолация мин. 0,3 мм

Парозащитното фолио с минимална дебелина 0,3 мм предпазва отоплителната система от въздействието на влага. Равномерната пароизолационна повърхност предпазва нагревателния филм срещу евентуалния процес на влага, произтичащ от капилярните основи в резултат на неправилно извършена изолация на основата, стените или замазката, както и в резултат на горски инциденти като заливане с вода.

 1. Разширителна лента – ръб

Разширителната лента се използва за отделяне на циментовия слой от замазката от стената, за да се предпази замазката срещу напукване и повдигане, причинено от свиване и разширяване на замазката поради промени в температурата и влажността на замазката. Разширителните профили се използват и за разширяване на замазките. Използвайте дебелината на разширителните фуги и използването на разширителни профили в съответствие с препоръките на производителя на замазката.

 1. Топлоизолация от експандиран полистирол

Подовият полистирол служи като топлоизолация и трябва да има подходяща твърдост, адаптирана към проектираната замазка и последващите подови настилки. Топлоизолацията от пенополистирол е много важен елемент от работата на цялата отоплителна система. Качеството на топлоизолацията влияе пряко върху избора на мощност на отоплителната система и последващите експлоатационни разходи. Изборът на вида полистирол, дебелината и якостта му на натиск се прави от дизайнера на строителната индустрия.

 1. Бетонна замазка

Бетонна замазка, стоманобетонен таван или фундаментна плоча са елементи от носещата конструкция на сградата с направена хидроизолация, съставляваща основата на системата за подово отопление.

Подходящ субстрат за изграждане на система за подово отопление може да бъде и дървена конструкция или конструкция от OSB и MFP плоскости, отговарящи на стандартите за носеща способност и строителни конструкции.

ПРЕДИМСТВА НА ПОДНОТО ОТОПЛЕНИЕ С ОТОПЛИТЕЛЕН ФИЛМ ПОД ЕКРАН.

 • Ниски експлоатационни разходи.
 • Натрупване на топлина.
 • Възможност за използване на втората тарифа за електроенергия.
 • Ниски инвестиционни разходи в сравнение с други отоплителни инсталации.
 • Безопасна отоплителна система в продължение на много години.
 • Безопасност при употреба
 • Бърз и лесен монтаж на нагревателния филм под замазката.
 • Равномерно разпределение на температурата в помещението.
 • Повърхностно отопление, работещо при ниски температури.
 • Без загуба на енергия по време на предаването, нагревателният филм се нагрява на мястото на инсталиране.
 • Приятно топъл под.
 • Възможност за интегриране на нагревателния филм със слънчеви фотоволтаични и вятърни системи, които произвеждат електричество, и за балансиране на експлоатационните разходи.
 • Възможност за отопление на избрани помещения в предпочитано време и при различни температури.
 • Прецизен контрол на стайната температура и температурата на пода.
 • Няма нужда от ежегодно обслужване на отоплителната система и няма допълнителни разходи.
 • Няма риск от експлозия и сажди.
 • След настройване на стайната температура отоплителната система не се нуждае от поддръжка.
 • Широки възможности за използване на подови настилки като керамични плочки, залепено дърво, ламинирани панели, винилови панели.
 • Спестяване на място, тъй като няма нужда да отделяте отделно помещение за котелно помещение.
 • Няма стърчащи нагреватели по стените.
 • Няма нужда да се изгражда комин.
 • Няма нужда да извършвате допълнителни земни и строителни работи, свързани с газовото свързване.
 • Инфрачервеното отопление има положителен ефект върху имунната система.
 • Отоплителната система намалява конвекцията, което има положителен ефект върху хората с алергични проблеми.
 • Отоплителната система намалява усещането за сух въздух и има положителен ефект върху климата в помещението.
 • Възможност за дистанционен контрол на температурата.
 • Няма емисии на CO2

Вашият коментар